IJZERSTERK IN STAALWERK,
MEER DAN 200 JAAR.

Bedrijf

Staalbouw Smid Hoogkerk BV sinds jaar en dag een betrouwbare partner voor levering en montage van lichte, middel- tot zware staal- en constructiebouw, trappen en balustrades voor de utiliteitsbouw, industriebouw, weg- en waterbouw alsmede de woningbouw.

Opgericht in 1820 in Hoogkerk waar men hier in het toen landelijk gelegen dorpje de zware hamerslagen hoorde van meester-ijzersmid Lucas Janszoon Smid, de zoon van een Gronings smedengeslacht dat in 1811 toen ten tijde van de Franse overheersing de familienamen werden ingevoerd, het beroep als familienaam koos. Zoon J.L. Smid volgde zijn vader als dorpssmid op en was actief gedurende de tweede helft van de 19e eeuw.

Met het jaar 1902 begint een nieuwe periode voor het bedrijf, dan wordt door de derde generatie Smid de reeds langer dan 80 jaar bestaande onderneming op 1 mei officieel bij de Kamer van Koophandel geregistreerd.

In 1926 werd een vennootschap onder firma opgericht onder de naam G. Smid & Zn.-ijzerconstructies met als firmanten J.L. Smid, Lmt. Smid en L. Smid.

In 1939 werd L. Smid alleen-eigenaar.

De vijfde generatie, G.L. Smid, trad op 1 januari 1967 als firmant toe. Onder leiding van de vijfde generatie hebben diverse uitbreidingen plaatsgevonden.

De totale productieruimte bedraagt sindsdien 5100 m2. De productieruimtes beschikken over voldoende hijscapaciteiten en voor transport van het gereed product zijn er zeer goede mogelijkheden zowel per as als per schip.

Thans is de zesde generatie, L.J.M. Smid, directeur/eigenaar van het familiebedrijf.

 

 

Wij  zijn lid van:
Metaalunie

Samenwerkende
Nederlandse
Staalbouw

Contact opnemen of
een offerte ontvangen?
Klik hier